Назад

Операта се мести в Панчарево

09.06.2020 г., с. 10

 

МУЗИТЕ НА ИЗКУСТВОТО СЕ СЪБИРАТ НА ЕЗЕРОТО

Операта се мести в Панчарево

Играят Тоска и Кармен в Киноцентъра

 

Софийската опера мести сцената си на езерото Панчарево, където ще покаже едни от най-добрите си спектакли, съобщиха от трупата.

„Музи на водата" (26 юни - 2 август) е в рамките на програмата „Опера в парка". „В романтиката на свободните ви летни вечери за жадувана духовна наслада езерното огледало на Панчарево събира за първи път музите на изкуството! Те ще стъпят на водата с вълшебството на своя талант. На живо ще се удивлявате на вълшебните багри и сиянието на езерото с музиката, пеенето и танца на нашите истински музи на водата", отбелязват от Операта.

Афиш

В афиша на „Музи на водата" са Mamma Mia! - със седем дати през юни, юли и август, „Рейнско злато" - на 24 и 25 юли, „Кармина Бурана" -12 и 18 юли, „Лебедово езеро" - 3, 4, 5 и 10 юли, и „Зорба гъркът" -11,17 и 26 юли. Балетът по музика на Пьотр Илич Чайковски „Лебедово езеро" е с времетраене от 3,20 ч с включени три антракта. Mamma Mia с емблематичните хитове на АББА също е три часа, но с един антракт и в него блестят Орлин Горанов, Ники Сотиров, Симеон Владов, Весела Делчева, Еделина Кънева, Деница Шопова, Денко Проданов и други.

Площад

Операта кани своята публика и сред величествените декори на различни филмови продукции - в Киноцентъра в Бояна. Между 10 и 19 юли на римския площад ще бъде представено най-доброто от световната оперна класика - „Риголето", „Тоска", „Атила", „Норма", „Дон Карлос" и „Кармен".

Проектите са   под патронажа на кмета на Столичната община и са част от нейния Календар на културните събития за 2020 г. По традиция „Опера в парка" ще има основна сцена в парка на Военната академия „Г. С. Раковски".