Назад

Общински екипи ваксинират работници по желание в София


02.07.2021 г., с. 3

 

Общински екипи ваксинират работници по желание в София

 

ДАРИНКА ИЛИЕВА

От понеделник Столичната община ще приема заявки от фирми, предприятия и бизнес центрове с поне 50 служители, които желаят да се имунизират, и ще изпраща ваксинационен екип на място. С това решение на софийския щаб целим да улесним и ускорим процеса на ваксинация в София, съобщи във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

На сайта на Контактния център на общината ще бъде качено заявление, което управителите на фирми могат да попълнят. Допълнителна информация може да се получи и на тел. 0700 17 310.

„Целта на кампанията е да отидем по-близо до гражданите. Затова открихме и мобилните пунктове за ваксинация в парковете и търговските центрове през уикендите“, казва Фандъкова.

Заради жегите този уикенд ще работят ваксинационни пунктове в моловете „Парадайз“, „Сердика център“ и „Ринг мол“, в Културния дом в „Искър“ и читалището в кв. „Христо Ботев“.

С проф. Кантарджиев, който е част от софийския щаб, Фандъкова организира и кампании за насърчаване на ваксинацията на служителите на големи общински предприятия.