Назад

Облекчена процедура за карти за пътуване на ученици и студенти


17.09.2020 г., с. X

Облекчена процедура за карти за пътуване на ученици и студенти

 

Всички ученици и студенти могат да си заредят карта за обществения транспорт в София при облекчена процедура през този и следващия месец.

Достатъчно е да покажат на касите лична карта, ученическа карта или бележник. За децата, които сега ще бъдат в първи клас, трябва да се представи служебна бележка от училището, в което са записани.

Уверение, че са студенти в първи курс, редовна форма на обучение, е достатъчно за първокурсниците.

Учениците, които тази година са се преместили да се обучават в столично училище, също трябва да покажат на касата служебна бележка и не е нужно да чакат да получат бележник за новата учебна година.

През ноември при новото зареждане на картите ще трябва да се покаже документ, че вече са ученици през новата учебна година или студенти, записани за новия семестър.

От ЦГМ съветват всички, които могат да отидат навреме и преди началото на учебната година, да си вземат карти, за не се образуват опашки. Четири от касите работят от 7,30 до 20,45 ч. Те са на метростанциите „Софийски университет“ и „Сердика“, в Студентски град срещу бл. 54 и при ТУ-София, на бул. „Проф. Г. Брадистилов“.