Назад

Строги мерки за Трети март в София: НСО осигурява сигурността за честванията

02.03.2021 г., с. 9

 

НСО осигурява сигурността за честванията

Строги мерки за Трети март в София

Пропускат гражданите през КПП-та, след скенери и детектори за метал

Без обемист багаж

 

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки ще се проведат тържествените събития по случай Трети март. Националната служба за охрана (НСО) ще следи за осигуряване на сигурността на жителите и на гостите на столицата в сряда.

От 11.00 часа пред Паметника на Незнайния воин ще се състои церемонията за издигане на националното знаме на България. От 12.00 ч. пред сградата на Администрацията на Президента ще е тържествена смяна на гвардейския караул. Тържествената проверка (заря) е с начало 18.30 часа на пл. „Народно събрание“.

Гражданите, които желаят да наблюдават церемонията пред Паметника на Незнайния воин, ще имат достъп до събитието през контролно-пропускателни пунктове (КПП), организирани на ул. „Раковски“ и „Оборище“, при ул. „Париж“ и ул. „Шипка“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

За тези, които искат на живо да гледат тържествената проверка (заря) от 18.30 часа на пл. „Народно събрание“, ще бъде осигурен достъп през три контролно-пропускателни пункта.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, съобщават от службата.

Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и др. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани.