Назад

Не се налага затваряне на детските градини

29.10.2020 г., с. 9

 

ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ

Не се налага затваряне на детските градини

Последните мерки трябва да дадат резултат

 

Към момента не се налага затваряне на детските градини, но е възможно и по-малките ученици да се минат на дистанционно обучение. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Лично аз смятам, че преминаването към дистанционно обучение трябва да бъде внимателно, защото при малките ученици присъствената форма е особено важна за образованието, а при най-малките това е изключително неудобство за родителите. Ще реагираме спрямо ситуацията, защото най-важно е да намаляваме случаите и да позволим здравната система да функционира. Към момента смятам, че не се налага затварянето, особено на детските градини“, посочи тя.

„Ако тенденцията за повишаване на случаите на коронавирус продължи, ще се налага впоследствие да се мине временно на дистанционно обучение и при други ученици“, обясни обаче тя във връзка със заповедта на здравния министър за преминаването на гимназиален етап към обучение от вкъщи, която влиза в сила от днес - 29 ноември за срок от 2 седмици.

„Надявам се всички граждани да се включат активно в спазването на мерките. Снощи излезе заповедта на министъра. Последните дни говорихме за това, че там най-трудно се спазват мерките. При всички случаи очакваме да има подобрение след тази мярка“, обясни Фандъкова.