Назад

Мият улиците в София пак

16.04.2021 г., с. 6

Мият улиците в София пак

Продължава машинното миене на улици и булеварди в София Дейността се извършва по график след предварителна подготовка на уличните платна - почистване от наноси и проверка на проводимостта на дъждоприемните шахти, съобщиха от Столичната община.

На 15 април в дневна смяна след 10,00 ч дейността се извършваше в 9 района - „Красно село“ във вътрешноквартални улици като ул. „Ал. Македонски“, ул. „Ами Буйе“, „Ив. Ев. Гешов“ и др. В „Сердика“ - ул. „Бр. Миладинови“, ул. „Клокотница“ и др., в „Надежда“ - ул. „Днепър“, „М. Леренски“, ул. „Леда“, в „Подуяне“ - пл. „Родина“, в „Младост“ - жк „Младост 1“, „Връбница“-ул. „Майска песен“ и др., в „Изгрев“- ул. „Ф. Ж. Кюри“, ул. „М-р Ю. Гагарин“, в „Красна поляна“ - ул. „А. Торанджа“, „Блага вест“. В район „Панчарево“ дейността тече в селата Бистрица, Кокаляне, Герман, Железница, Пасарел и Кривина.

Във връзка с интензивния автомобилен трафик през деня и с цел предотвратяване на образуване на задръствания в сряда през нощта бяха измити булеварди и големи улици, по които се движат колите на градския транспорт в районите „Оборище“ и „Връбница“.

От 00.00 ч. до 04.00 ч тази нощ започна и машинно миене на ул. „Самоковско шосе“ (част от републикански път II - 82) от Софийски околовръстен път до обръщателно колело на автобуси с №1 и 4 с. „Кокаляне“ и ул. „Рачо Петков Казанджията“.