Назад

Ловят снежинките в София със 142 снегорина

11.01.2021 г., с. 6

 

Ловят снежинките в София със 142 снегорина

 

Извършени са цялостни обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване на всички трасета, по които се движи общественият транспорт в 24-те района на София вчера. Това съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Обработени бяха Южната дъга на Софийския околовръстен път, както и общинската пътна мрежа в районите на Столична община - Панчарево, Витоша, Банкя, Нови Искър, Кремиковци. Общо 142 стегопочистващи машини са работили на терен за разпръскване на смеси. В някои райони дейността продължаваше и вчера. Снегопочистване и опесъчаване беше извършено на пътищата в Природен парк „Витоша"

- .Драгалевци - Алеко" и „Бояна - Златни мостове". Извършено беше и почистване на подходите към спирки на градския транспорт и пешеходни подлези. Обстановката се следеше и контролираше от екипите на Столичен инспекторат и дежурните инспекторите по райони. На терен бяха и остават и екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция".

Сега градският транспорт се движеше вчера по всичките си обичайни маршрути. Очакват се още валежи от сняг, за София е обявен „жълт код" за валежи. От Столична община напомнят на шофьорите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия, внимателно и със съобразена скорост.