Назад

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Не можем да върнем учениците в училищата

20.11.2020 г., с. 3

 

КМЕТЪТ НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА:

Не можем да Върнем учениците в училищата

 

След 27 ноември поетапното връщане на децата в училищата в София е невъзможно. Решение за учениците 6. до 12. клас ще се вземе в началото на идната седмица, то ще бъде предложено на МОН за окончателна позиция, обясни по време на брифинга в МС столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите й 2026 души са настанени в болници в София, 238 от тях са в интензивно отделение. От началото на седмицата хоспитализираните са 263-ма, за последните 24 часа са приети 58 души.

Вчера започва работа C0VID кабинетът в 24 ДКЦ, от днес стартира дейността си и структурата в 25 ДКЦ. Общо 11 общински поликлиники разкриват кабинети за преглед и бързи тестове на хора със симптоми. За 5 дни, в които работят са прегледани 1600 души. Направени са 1528 антигенни тестове, 453 от тях са позитивни. Заразените са 29% от изследваните.

Обстановката в столицата е сложна, но не сме безпомощни, допълни директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Според него лечебните заведения са подготвени и повечето от тях са преструктурирани. Голям проблем остава скритата заболяемост, допълни той.