Назад

Кметът на София Йорданка Фандъкова:"Надявам се да отворим Витоша другата седмица"

29.04.2020 г., стр. 6

„Мислим за отварянето на природен парк „Витоша", надявам се още другата седмица". Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Би Ти Ви.

По думите й два дни е подготвяна организацията, за да бъдат отворени парковете в столицата. „Мярката беше насочена към децата - те са най-засегнати по време на карантината", коментира Фандъкова и допълни: „Често ме питат защо за децата, а не за възрастните, но нека припомня - възрастните са най-уязвимата група. Първият ден беше по-проблемен, но днес ситуацията беше по хората са по-добра, хората са по-ориентирани. Истината е, че няма как на всяка алея да има полицай, затова трябва да се саобразяваме един с друг”.

Постепенно столицата ще бъде отваряна за хората. „С кмета на „Възраждане” сме се договорили да може и парк „Възраждане" да се отвори в същия режим. Имаме проблем в "Западен парк" с оглед на това, че е строителна площадка там. Подготвяме от утре и парк „Света Троица" да отвори. Отворихме още една алея в „Борисовата градина". Направихме промени и в парка на НДК", каза Фандъкова, като уточни, че поетапно ще се връщат „синята" и „зелената" зона.