Назад

Камери дебнат кой не е платил за синя зона

11.02.2020 г., стр. 7

Тестова кола, оборудвана с бордови компютър и камери, които засичат от разстояние дали паркираните в синя и зелена зона автомобили са платили за престоя си, кръжи от вчера в центъра на София.

Целта е да се провери работата на терен с тази нова технология. Тя засича кои от колите са пратили CMC. Ще продължат и проверките от екипите, тъй като в зоната се паркира включително и с хартиени талони, обясниха от Центъра за градска мобилност. Дружеството дава още една възможност на водачите, които ползват услугата за платено локално паркиране, да не пропуснат срок за подновяването му.

Вместо съобщения по електронна поща, те ще получават напомните-лен SMS преди да изтече срокът за приключване на правото за паркиране по този ред. Така водачът ще има време не само да реши дали иска да продължи услугата, но ще има и да подаде документи в срок. SMS за напомняне ще се изпраща и в случай, че наближава време за доплащане на остатъка по договора за платено локално паркиране.

Номерът, от който ще се получават кратките мобилни съобщения, е 1902. Това е същият номер, който ЦГМ вече използва за изпращане на съобщения, когато автомобил е бил санкциониран от екипите по контрол. Само за този месец стикерите за платено локално паркиране, които изтичат, са над 700.