Назад

Калоян Паргов, БСП – София: Трябва да се върнем по-усилено към мярката по хигиена и дезинфекция на столицата

13.11.2020 г., с. 3

 

Калоян Паргов, БСП - София: Трябва да се върнем по-усилено към мярката по хигиена и дезинфекция на столицата

 

Трябва да се върнем по-усилено към мярката по хигиена и дезинфекция на столицата, заяви лидерът на БСП - София Калоян Паргов по време на заседанието на Столичния общински съвет, цитиран от Агенция "Фокус".

От гледна точка на ДКЦ материалната обезпеченост е много важна. Доколкото разбрах, има такива осигурени средства от държавата, не знам по линия на общината. Трябва да се върнем по-усилено към мярката по хигиена и дезинфекция на града.

Ограничаването на социалните контакти не е гаранция, че няма да заболееш от COVID. Това е нещо, което вие и всички отговорни компании би трябвало много по-съвестно да вършите тази работа, която да е видима за гражданите. Трябва да се направи анализ на ситуацията в момента на различни сектори в града от икономическа гледа точка, коментира Паргов. От своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова се съгласи с изказването на Калоян Паргов.

Наистина това е начинът, в тази ситуация трябва да сме обединени. Благодаря на лекарите от Комисията по здравеопазването, които се включиха активно в заседанията на медицинския съвет. Много е важен този принос. Продължава работата по хигиена и дезинфекция.

Тя не е спирала от пролет и е навсякъде. 40% е заетост от капацитета на метрото, което ще предизвика и нови проблеми с финансирането на градския транспорт. Съгласна съм и за икономическия мониторинг на столицата, каза още тя.