Назад

Йовчев и Раданова поведоха велошествие и крос

29.06.2020 г., с. 20

 

За по-чист въздух в София

Йовчев и Раданова поведоха велошествие и крос

 

Над 1500 ентусиасти се включиха в традиционното Велошествие и крос „София кара колело и тича за по-чист въздух". Събитието се проведе по маршрута от Парламента през Орлов мост, покрай Перловската река до НДК и след това по бул. „Витоша" до входа на Южния парк. Там колоездачи и бегачи имаха възможност да пробват забавни игри, а всеки финиширал получи специална грамота.

Колоната по традиция бе поведена от именити наши спортисти и част от младите ни надежди. На старта бяха големите Евгения Раданова и Йордан Йовчев. Включи се и младата ни звезда във фигурното пързаляне Александра Фейгин.

Велошествието и кросовото бягане нямаха състезателен характер, а преминаването по 4-километровия маршрут бе с цел да се отправи послание за по-чист въздух, за една още по-красива и зелена столица. Събитието се организира от „София - европейска столица на спорта", Столична община и Центърът за градска мобилност при стриктно спазване на здравните разпоредби. Следващата проява е на 11 юли в "Княжеската градина" срещу Софийския университет - фестивал на ърбан спортовете със стрийт фитнес, градски napicyp, планински тролей, баскет 3x3 и др.