Назад

Инспекторите ще дебнат на булеварди и край строителни обекти

23.10.2020 г., с. 6

 

Инспекторите ще дебнат на булеварди и край строителни обекти

Жестоки глоби за цапащи камиони в града

 

Жестоки глоби за водачи и собственици на камиони, които замърсяват пътното платно. Служители на ДАИ и на столичния инспекторат ще налагат санкции заради непочистени гуми и ходова част или при превозване на непокрит с чергило товар.

Инспекторите ще дебнат за нарушители на оживени булеварди, край строителни обекти и на обходни маршрути. Поля Асенова, началник сектор в Столичен инспекторат, заяви, че проверките, които са по разпореждане на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, ще продължат с Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Инспекторите следят за това дали тежкотоварните автомобили са с мръсна ходова част. На Околовръстното шосе, където тази сутрин се извършваше проверка, беше спрян камион, като на шофьора беше съставен акт. Превозното средство е било с мръсни гуми и калобрани и замърсява пътното платно.

Целта на проверките е да се повиши качеството на въздуха в София. Глобата за физическите лица, неспазващи разпоредбата, е от 100 до 5000 лева. За юридическите лица санкциите са от 700 до 20 000 лева.