Назад

Инициатива на Столичната община и РЗИ


28.05.2021 г., с. 9

 

Инициатива на Столичната община и РЗИ

Слагат ваксини в Борисовата градина и в Южния парк

Този уикенд екипи на общинските болници ще работят в три изнесени пункта

Ако изберем Janssen, взимаме сертификат веднага

 

Столичани, които имат желание да се ваксинират, но до момента не са успели, могат да направят това в събота и неделя на няколко обществени места в София. Кампанията се провежда по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова и със съдействието на софийската РЗИ.

През двата почивни дни от 09:00 ч. до 16:00 ч. лекарски екипи от общинските многопрофилни болници ще бъдат разположени на три места. Първото е входът на Южния парк към бул. „Гоце Делчев". Другото е входът на Борисовата градина при Орлов мост, а третото -паркингът пред магазин „Т-Маркет" на бул. „Възкресение", уточняват от градската управа.

Ваксините ще поставят лекарски екипи от общинските болници между 9 и 16 ч.

Гражданите, имунизирани с еднодозовата ваксина на Janssen, ще получат сертификат за ваксинация веднага, а тези, които предпочитат друг вид ваксина, ще получат

информация кога и къде ще им бъде поставена втора доза.

„Ваксинирането е най-сигурният начин да предпазим себе си и близките си от COVID-19", написа във фейсбук кметът Йорданка Фандъкова.

Междувременно в столицата продължат да работят ваксинационните екипи в болниците.

В „Пирогов", Александровска болница и в „Царица Йоанна - ИСУЛ" ваксини срещу COVID-19 вече ще се поставят до 23.00 ч. в работни дни, а в „Св. Иван Рилски" ваксинацията ще тече денонощно. Целта е да се улесни ваксинирането на работещите хора. Лицата, които желаят да се ваксинират между 18.00 и 23.00 часа, трябва предварително да се свържат с лечебното заведение за уточняване на ден и час.