Назад

Фигурно пързаляне: Състезатели от 18 държави се пускат на „София Трофи“


26.02.2021 г., с. 20

 

ФИГУРНО ПЪРЗАЛЯНЕ

Състезатели от 18 държави се пускат на „София Трофи“

 

Близо 280 състезатели от 18 държави ще участват в шестото издание на турнира по фигурно пързаляне „София Трофи“ от 26 февруари до 2 март в Зимния дворец в столицата. Организатор е кънки-клуб „Денкова-Стависки“. Освен от България сред заявените има фигуристи от Турция, Белгия, Швейцария, Кипър, Австрия, Гърция, Монако, Казахстан, Сърбия, Словения, Слования и др.

„Много сложно беше да се организира турнира, но се наехме, защото състезателите имат нужда от такова голямо състезание преди световното първенство“, каза треньорката Ина Лутай.

Най-добрата българска състезателка Александра Фейгин и шампионът на страната Лари Луполоувър също се пускат в надпреварата. „Радвам се, че тук ще има такова състезание, защото ще има конкуренция и ще видим на какво ниво сме“, заяви Фейгин.

Ина Лутай пък разкри, че на 4 март ще се реши дали световното в Стокхолм ще важи за олимпийска квалификация за игрите в Пекин следващата година. Там България ще бъде представена от Фейгин, Луполоувър и танцовата двойка Мина Здравкова и Кристофър Дейвис.