Назад

Фандъкова с първи номинации от ГЕРБ за нов мандат

14.08.2019 г., с. 4

 

Само за 4 г. София инвестирала над 55 млн. лв. в здравеопазване

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи първите номинации за нов мандат. Кандидатурата ѝ бе издигната от районната организация на ГЕРБ в „Лозенец". Издигнат за нов мандат бе и районният кмет Любомир Дреков.

Фандъкова ще вземе решение дали да се включи в кметската надпревара през септември. Ако го направи, то ще е с нови идеи и проекти за развитието на града и екип.

Вчера кметицата на столицата провери новото оборудване за рехабилитация в общинското ДКЦ 14. Там я посрещна Илияна Раева заедно с гимнастички по художествена гимнастика.

„Дори и аз съм била пациент на това отделение. За нас е привилегия, че можем да ползваме този център по физиотерапия", обърна се Раева към Фандъкова. Кметът пожела успех на момичетата и им благодари за успехите. „Вие заслужавате да се прави най-доброто за вас", каза още кметът.

Отчете, че през последните 4 г. общината е инвестирала над 55 млн. лв. в здравеопазването. 500 хил. пък през тази година са отишли във физиотерапии в общо три поликлиники и една общинска болница.

„Тук провеждат своята рехабилитация нашите златни момичета - отборът по художествена гимнастика. Видяхте колко много пациенти има", каза кметът. И отчете, че след обновяването пациентите са се увеличили двойно.

„За мен здравето е най-важното за качеството на живот на хората в нашия град. Ние искаме да живеем в здрав и активен град", каза още Фандъкова.