Назад

Фандъкова: "Неработещата синя зона не е повод за разходка в центъра"

20.03.2020 г., стр. 5

"Неработещата синя зона не е повод за разходка в центъра". Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова във Фейсбук и призова безплатното паркиране да се ползва при нужда.

От вторник общината освободи от такса паркирането в синя и зелена зона, като мярката засега остава в сила до 29 март.

„Затворихме синя и зелена зона преди два дни, за да осигурим условия за по-голяма социална дистанция в дните на извънредно положение. Целта е гражданите, които работят в центъра, да могат да паркират безплатно. Натоварването на зоните вече достигна пълния им капацитет. Затова моля всички, които нямат неотложна работа, да не идват с автомобилите си в центъра", написа Фандъкова и допълни, че ако продължава  синята зона да се използва с цел разходка из центъра на града, ще се наложат допълнителни мерки.

„Да не забравяме, че в централните райони живеят наши съграждани, които също трябва да могат да се приберат в домовете си. Моля, използвайте зоните за паркиране само ако работите в центъра и при належаща необходимост", апелира Фандъкова. По нейно разпореждане районните кметове пък трябва да разпространят призив към гражданите да не посещават паркове, детски и спортни площадки.