Назад

Фандъкова няма да вдига данъци през 2021 година


16.10.2020 г., с. 2

 

РЕМОНТЪТ НА ЗАПАДЕН ПАРК ПРИКЛЮЧВА ДО МЕСЕЦИ

Фандъкова няма да вдига данъци през 2021 година

Помощ за сектор „Транспорт“

 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова увери, че през 2021 г. в София не се предвижда повишаване на данъците. Заради кризата с СОУЮ-19ще бъде направена втора актуализация на бюджета на Столична община и сумите ще бъдат намалени с 18 млн. лв. Така ще бъде подпомогнат най-засегнатият сектор от пандемията - градският транспорт.

„Предвиждаме 4 млн. лв. допълнително да бъдат насочени към този сектор и с 1,2 млн. лв. да се увеличат средствата за осветлението и маркировките в сектор „Транспорт“, посочи Йорданка Фандъкова. Тя се включи в засаждането на 30 дървета в двора на 42 ОУ „Хаджи Димитър“. „Асфалтирането на централната алея на Западен парк вече е към финала. Очаквам до края на годината да приключи ремонтът на парка“, каза пред БГНЕС кметът на София Йорданка Фандъкова.

Идната седмица в столицата стартира и инициативата „Новата гора на София“, а за кампанията са заделени над 3000 дръвчета. През октомври и ноември ще бъдат засаждани дървета и по улиците и булевардите и автобусните спирки в града. Общинското предприятие „Общински земи и гори“ всяка година залесява около 200 дка общински земи около София, което е част от инициативата за зеления пояс на града.