Назад

Фандъкова – кметът, който може да бъде засечен във всяка точка на София и да чуе всеки – фен или опонент


12.04.2021 г., с. 32

 

Фандъкова – кметът, който може да бъде засечен във всяка точка на София и да чуе всеки – фен или опонент

 

Първата жена кмет на българската столица, която в понеделник има рожден ден, е деликатен, почтен, диалогичен човек. Наесен ще станат точно 11 години от победата й на местните избори.

11 години по-късно Йорданка Фандъкова може да бъде засечена всеки ден в различни точки на София, готова да чуе всеки - фен или опонент на кмета. Трудно някой би я освиркал или нападнал, когато дебатира с нея или просто се разминава с кмета по булеварди или на строителните обекти.

Когато си бил толкова дълго във властта, това съвсем не означава, че си изградил своя собствен комфорт, а че си показал на столичани, че те имат комфорта с кмет, за когото проблемите се решават с диалог.

И Фандъкова като столичани със сигурност не е доволна от качеството на определени ремонти, но предпочита да решава това и в крачка.

Липсата на агресия срещу критиците - тези, които справедливо й показват грешките, и особено несправедливите, които я нападат без вина, е качество, което в определени моменти е неин минус, Фандъкова почти никога не контраатакува и това отстрани прилича на слабост. За екипа й обаче това поведение е важно за управленския успех. Възможността да говори очи в очи с опонентите си - да чуе тяхната позиция и опита да ги убеди в своята.

Преодоля сериозни здравословни проблеми, които никой почти не забеляза, и продължи с кметския ритъм на работа - от неделя до неделя.

За Йорданка Фандъкова 11 години след влизането й в кметството никой не може да каже, че злоупотребява с власт и пари.

Хората, които знаят какво означава да си кмет на София и какво ти отнема този пост, са най-близките й - съпругът, дъщерята и двамата внуци. Те са нейната най-важна станция на метрото.

Иначе днес Йорданка Фандъкова ще продължи в график с традиционната оперативка със своите заместници, на която се определят задачите и се докладва изпълнението на всички проекти и обекти. Сред тях е завършването на последните 4 метростанции от третата линия, които трябва да бъдат пуснати до края на април.

А на София й личи, че жена е кмет - особено през пролетта, когато градът става зелен и цветен.

Пожелаваме й здраве и... работа за подредена София!