Назад

Фандъкова: "80% от бюджета на София са за кварталите, транспорт и екология"

17.01.2020 г., стр. 10

Над 80% от проектобюджет на София за 2020 г. са за изпълнение на приоритетите ни - облагородяване на кварталите, по-добър градски транспорт и екология. Предлагаме финансова рамка от 1,7 млрд. лв., заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред БНТ.

„Имаме 2 стратегически приоритета, по които ще работим в следващите 4 г. За кварталите - улици, тротоари, детски градини, училища и транспортно обслужване, и чистотата на въздуха“, обясни Фандъкова. Над 95% от капиталовата програма са инвестиции в кварталите, транспорта и екологията.

„Предвиждаме 12 млн. лв. повече за ремонт на квартални улици. 10 млн. лв. ще предоставим на районните кметове и те ще решат кои да ремонтират. Трябва да запретнат ръкави и да работят. Да направят собствени инвестиционни програми, които да изпълняват. Нека да работим заедно. Хората очакват улицата им да бъде ремонтирана и не се интересуват чие задължение е - на общината или района“, каза Фандъкова относно твърдения на районни кметове, че не са предвидени обекти за районите им.

110 млн. лв. се планират за нови детски градини и училища. 213 млн. лв. са за обновяване на градския транспорт, а 28 млн. лв. - за ремонт и проектиране на паркове.