Назад

До стария ски-влек “Боби” Витоша ще има зона за шейни


21.01.2021 г., с. 9

 

До стария скивлек “Боби”

Витоша ще има зона за шейни

Състезанията ще бъдат на семеен принцип по паралелни трасета

Записванията са пред хижа “Алеко”

 

Първата специализирана зона за спускане с шейни ще бъде открита в събота със семейна надпревара. Мястото е малко над хижа “Алеко”, на 250 м встрани, до стария ски-влек “Боби”, съобщиха от “София-евростолица на спорта”.

Сега организаторите са оградили и почистили от храсти и неравности обособения район и очакват желаещите да направят първи спускания. Състезанията с шейни ще бъдат на семеен принцип с елиминации по паралелни трасета с изискване за участие на дете и родител или роднина. Записванията са от 10.00 до 10.45 ч. в деня на феста на специален сет пред хижа “Алеко”. Участието е със собствени шейни и екипировки, като надпреварите ще започнат в 11.00 ч. по 150 м трасе, а в 11.45 ч. ще се състои кратко откриване на новата зона.

“Столична община и “София - евростолица на спорта” организират този спортен празник за шеста поредна зима, като целта е да видим повече хора в планината, на чист въздух сред природата. Тази година в календара, от общо над 100 събития на Фондацията, сме предвидили 26 активности в и около Витоша за да имат столичани и гостите на града повече възможности за активен начин на живот, за спорт и туризъм,“ заяви Анатоли Илиев, зам.-председател на “София - евростолица на спорта”.

Организатори на Зимния фест са и Столична община, Българска федерация по ски, Витоша ски АД и др.

За да може повече хора да се качат в планината, ще бъдат пуснати допълнителни автобуси по маршрута на автобусна линия 66 в деня на Витоша зимен фест на 23 януари.