Назад

До дни Фандъкова готова със списък с обекти, за които София ще иска заем от ЕИБ

02.07.2020 г., с. 8

 

От събота нова тапа по бул. „България“

До дни Фандъкова готова със списък с обекти, за които София ще иска заем от ЕИБ

 

ДАРИНКА ИЛИЕВА

От събота ще бъде затворен за ремонт нов участък от бул. „България“ в София. Ще се работи в трасето между булевардите „Т. Каблешков“ и „Гоце Делчев“, съобщи вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова. Сега се работи в участъка от околовръстния път до моста в „Бояна“ в посока центъра. Той ще е готов до средата на юли.

„Ще започнем работа и по другите участъци, за да използваме юли и август, когато обичайно трафикът е по-малък. От събота започва работата в участъка от бул. „Т. Каблешков“ до бул. „Гоце Делчев“. Извинявам се за неудобствата, които ще причиним, защото там движението е натоварено“, каза Фандъкова. До 2 седмици ще стартират работите и по участъка от Околовръстния път до бул. „Т. Каблешков“.

В момента се ремонтират булевардите „Т. Каблешков“, „Монтевидео“ и „Искърско шосе“. До края на другата седмица ще е готов списъкът с инфраструктурните обекти, за които София ще кандидатства за инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка. Сред тях са бул. „Т. Каблешков“ и зеленият велоринг. Тогава ще бъде обявен и размерът на искания кредит. „Заемът ще е само за стратегически обекти, които ще облекчат трафика и за такива, които ще направят София още по-зелен град“, уточни Фандъкова.