Назад

Дезинфекцират Женския пазар

12.03.2020 г., стр. 14

Дезинфекция на Женския пазар в София, както и на пазара „Димитър Петков" и площада пред Централна гара ще се извършва всяка вечер след приключване на търговията.

На търговците, наематели на търговски площи на територията на пазарните пространства, са осигурени необходимите предпазни средства - защитни маски, ръкавици, дезинфекционни разтвори на алкохолна основа. Мерките са разпоредени от директора на общинското дружество „Пазари Възраждане" Драгомир Димитров.

„Вярвам, че ако всички ние спазваме добра лична хигиена, избягваме контакт с болни хора, дезинфекцираме откритите площи на тържищата всяка вечер, а административните сгради по няколко пъти на ден, това ще помогне за справянето ни с разпространението на вируса. Смятам, че хората, които посещават пазарите, не трябва да се притесняват за здравето си, тъй като при нас не само няма струпване на много хора по едно и също време, а и както клиенти, така и търговци могат спокойно да спазват нужната дистанция помежду си, когато пазаруват или общуват", коментира Димитров.