Назад

Дезинфекцират черквите и градинките около тях

29.04.2021 г., с. 2

 

Дезинфекцират черквите и градинките около тях

 

Във връзка с предстоящия празник Великден в София започва миене на прилежащите пространства на храмове и черкви. Акцията стартира от пред храма „Света Параскева“ на бул. „Г. С. Раковски“.

От началото на пандемията миенето се извършва с дезинфектант. „На прага на предстоящите великденски празници по традиция Столична община винаги почиства обществените места и конкретно в случая православните храмове. Те са над 70. В момента се почиства около тях, както и площадните пространства вътре в тях. Миенето е много важна мярка в програмата за подобряване на качеството на въздуха. Заедно с това, че мием около храмовете, продължаваме миенето и на всички булеварди и улици. Ще използваме момента около празниците, за да мием и вътрешноквартапни улици. Сега стартира сезонът и непрекъснато ще извършваме тази дейност, за да подобряваме качеството на въздуха. В миенето, което се прави, винаги се поставя и дезинфектант още от началото на пандемията“, коментира зам.-кметът по екология Десислава Билева.

„Кампанията за пролетно почистване е традиционна кампания за Столична община и се провежда от над 10 години. Тази година е планирано на два етапа -първият е за нерегламентирани сметища в София, а вторият - за почистване на паркове и градинки. Столична община непрекъснато засилва контрола за недопускане на образуването на нерегламентирани сметища. Всеки, който иска, може да стане доброволец, като екипите на Столична осигуряват материалите, които са необходими“, допълни тя.