Назад

Детето, съблечено от фенове в автобус, спечели сребърен медал на състезание

24.02.2020 г., стр.7

14-годишното момче, което беше нападнато и съблечено от фенове в автобус 404 в петък вечерта, е спечелило сребърен медал на националното първенство по самбо само ден по-късно. Това съобщи в неделя Борис Борисов, директор на спортното училище „Ген. Владимир Стойчев“. Младежът е възпитаник на школото и в петък се е прибирал към вкъщи, след като е бил претеглен на кантар заради състезанието.

 

Историята му стана известна след публикация на журналистката Мария Кадийска, която е очевидец на инцидента. Четирима младежи нападат детето, което е с блуза на ЦСКА, започват да го удрят и го принуждават да се съблече. Пътниците остават безучастни, а жена сваля дреха от дъщеря си, за да я даде на жертвата.

„Съвсем спокойно си пътувах. На „Подуяне“ се качиха четирима мъже на около 20 г. Казаха ми: „От ЦСКА си, нали?“. Отговорих: „Да, играя за ЦСКА“. След което ми казаха да си сваля екипа и да ме набият. И аз, естествено, извиках за помощ“, разказва нападнатото момче пред bTV.

Полицията все още издирва нападателите на осмокласника. Записите от камерите в превозното средство са предадени на органите на реда.

Те са с добро качество и лицата на нападателите се виждат ясно. Шофьорът на автобуса казал само „Това е България“ и продължил да кара по курса. Заключил вратите, но нападателите ги отворили със сила и избягали. Според директора на Столичния автотранспорт Слав Монов шофьорът няма вина.