Назад

Деца и ученици получават 20% отстъпка, а пенсионерите – 50%


17.06.2020 г., с. 6

ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ПОЛУЧАВАТ 20% ОТСТЪПКА, ПЕНСИОНЕРИТЕ – 50%
Ходим на басейн и спа за 21 лв. в аквапарка в София

МАРИЯ НИНОВА

21 лв. на ден струва ползването на вътрешния басейн и спа: зоната в първия аквапарк в София. От вторник за посетители е пуснат басейнът с цена 9 лв. Сауна паркът, който включва парна баня, финландска сауна, инфраред сауна и релакс зона с атриум с цена 15 лв. пък предстои да отвори след решение на здравния министър.

Това стана ясно при инспекция на кмета на града Йорданка Фандъкова.

Водният атракцион се намира в парк „Възраждане“ в квартал „Зона Б-5“. Предлагат се най-различни варианти на предплатени карти - месечни, годишна, както и за няколко посещения. Деца и ученици получават 20% отстъпка, а пенсионерите – 50% от единичните цени до 16 часа. „Това е един от най-любимите ми проекти.

Закритият басейн беше готов още през март, но заради извънредното положение и мерките се забави отварянето му.

Спа центърът ще бъде отворен, когато министърът на здравеопазването разреши. Цялата закрита зона е готова за работа с изключение на ресторанта, за който се води процедурен конкурс“, обясни Фандъкова. Спа зоната пък е с ползване на минералната вода от находището „Баталова воденица“.

Предвидена е и водна аеробика, над 10 вида масажи, както и солна стая. При инспекцията става ясно, че започва подготовка и се прави икономически анализ за ползването на външните басейни. Те може да бъдат пуснати в началото на юли.

На терена има изградени 5 открити басейна - 3 детски, развлекателен с дълбочина 140 см и хидромасажен. 2 водни пързалки тип „ролба“ с по 1 улей и 1 пързалка с 3 успоредни улея в северната част на комплекса, предназначени за лица с ръст над 130 см. „Тук има и прекрасно парково пространство със засадени над 600 нови дървета“, добави Фандъкова.

Целият проект е на стойност 9,5 млн.лв. От тях 5,3 млн. лв. са собствени средства на общинското дружество „Софийски имоти“, а останалите - нисколихвен заем от фонда за устойчиво градско развитие.