Назад

Дават срок за пускане на третия лъч на метрото


19.02.2021 г., с.  9

 

Появиха се пукнатини в асфалта

Фандъкова нареди проверка на „Лъвов мост"

Дават срок за пускане на третия лъч на метрото

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова нареди проверка на „Лъвов мост". Поводът за нея са пукнати в асфалта на местата, където кръговото се свързва с булевард „Сливница".

Кръстовището и мостът бяха ремонтирани основно през 2014 г. С реконструкцията бе изградена и нова инженерна инфраструктура: подменен е водопровод, който е бил изграден през 1934 г. Изградени са нови канализационни колектори, реконструиран е дубльорът на Левия Владайски колектор. Превключени са съществуващите сградни отклонения и улични канали към новия колектор. Реконструирани са и топлопровод, електропреносна мрежа, улично осветление.

Консервирани и реставрирани са фигурите на четирите лъва. Оформено бе ново озеленяване и парково пространство, в което са експонирани намерените при реконструкцията археологически структури.

До седмица, или 10 дни, ще се даде ясен срок кога ще бъде възстановено движението по третия лъч на метрото в участъка от „Театрална" до „Хаджи Димитър", добави Фандъкова пред Би Ти Ви.

Остава затворен участък от третия лъч на метрото между тези станции, след като преди повече от месец заради авария движението на най-новата линия на метрото бе спряна. Проверката дотук е показала, че няма увреда на носещата конструкция, обясни кметът.