Назад

ЦГМ предупреждава месец преди да изтече винетката за зоната

11.02.2020 г., стр. 7

Собствениците на автомобили, които живеят в синята и зелената зона за паркиране в София, вече ще получават и есемес месец преди изтичане на годишната им винетка. Досега от ЦГМ пращаха мейли, с които напомняха на собствениците да не пропуснат срока за подновяване на стикера.

Номерът, от който ще се получават съобщенията, е 1902. От него вече ЦГМ праща есемеси за репатриран автомобил.

Получавахме сигнали, че част от имейлите, с които напомняме за изтичащия срок, не достигат по различни причини до водачите. Сега се надяваме, че ще спестим време и притеснения на клиентите. Само този месец изтичат над 700 стикера за локално паркиране, обясниха от ЦГМ.

От понеделник пък тестова кола, оборудвана с камери и бордови компютър, ще проверява паркиралите в синя и зелена зона. Тя ще засича от разстояние дали престоят в зоните е платен. Системата ще установява дали има пуснат есемес, като така бързо може да се проверят всички коли, спрени в голям участък от зоната. В случаите, в които няма пуснат есемес, екипите ще слизат да огледат дали водачът не е купил и поставил на таблото хартиен талон. Целта е ЦГМ да тества на терен новата технология и как тя може да подобри работата на екипите.