Назад

Центърът за градска мобилност с приоритет – изграждане на спирки в новите комплекси

Всички превозни средства на градския транспорт се дезинфекцират поне 2 пъти дневно

 

Центърът за градска мобилност е в аетивна кампания за възстановяването и обновяването на спирковите навеси и знаци.

„Отговаряме за 600 спирки от общо над 2000 и през последните месеци активно работим по тяхното почистване от вандалски или други прояви, като включително обновяваме и пространството около тях“, каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев.

Той подчерта, че вече се работи по проект за осигуряване на нови навеси, които да се поставят с приоритет в нови участъци на кварталите.

ЦГМ закупи и две нови машини, с които да почиства спирките. Поправят се счупени стъкла, пейки и настилки, както и се почистват драсканици. Обновяват се и знаците по всички спирки.

Спирките се дезинфекцират и мият, като на ден екипите по дезинфекция минават по 30 обекта.

„Вече живеем във времето на COVID-19 и Центърът за градска мобилност е разработил конкретен протокол за спазване на мерките за ограничаването на разпространението му“, заяви Дилчев.

Всеки ден и минимум по два пъти се дезинфекцират всички превозни средства, депа и каси.

Изискването за носене на маски в обществения превоз остава задължително и е много важно да се спазва. Повечето от пътниците изпълняват това задължение, което прави обществения транспорт сигурен, сочат анализите на Центъра за градска мобилност.

 

Снимка на три колони – Една от новите спирки в София, изградени от Центъра за градска мобилност.