Назад

Бившият Център за наркомании става детска поликлиника

14.09.2020 г., с. 5

 

В София

Бившият Център за наркомании става детска поликлиника

 

Бъдещата денонощна детска поликлиника в София ще бъде на мястото на Центъра за наркомании на ул. „Пиротска“. Това стана ясно от думите на зам.-кмета по здравеопазване на София Дончо Барбалов пред БНТ.

„Започнахме с анализ на сградата, събрахме информация от нашите педиатрични отделения от две болници. Ползвахме консултации от експерти, които са го правили и знаят как това се случва. После се обърнахме към проектанти, за да можем да оценим правилно стойността на ремонта. И не на последно място се обърнахме към български творци, за да може да придобие една съвременна визия. И да може, когато заработи, новият медицински център да е съвременен, модерен, удобен за хората. Да може 24 часа, 7 дни от седмицата родителите да намерят място, където децата им да получат компетентна доболнична здравна помощ“, обясни Барбалов.

По думите му сградата на ул. „Пиротска“ 117 е в добро състояние, намира се в градинка, а като разпределение също била подходяща за оформяне. „Сградата трябва да се санира, мазето е пълно с вода и трябва да се изпразни. Трябва да се оформи асансьор, кабинетите да се ремонтират“, добави Барбалов. Той изрази надежда, че до няколко месеца София ще може да се похвали с една модерна, съвременна и с качествена услуга доболнична помощ.

Общината вече е обявила процедура за избор на изпълнител за ремонт на сградите, асансьор и оборудване без медицинска апаратура.