Назад

Без зелена зона в столичните квартали „Хр. Ботев" и „Слатина"

19.06.2020 г., с. 6

Жителите в кварталите „Христо Ботев" и „Христо Смирненски", които са част от район „Слатина", не са съгласни да има зелена зона. Това съобщи Георги Илиев, кмет на район „Слатина", по БНР. „В крайна сметка градът е на хората и трябва да се вслушваме в това, което те казват", посочи Илиев. В18.30 в зала „Универсиада" ще се проведе обществено обсъждане за разширяване на зелената зона в „Слатина". Зелена зона ще се въведе в „Редута" и "Гео Милев", съобщи районният кмет.

Жителите на квартал „Яворов" чакат повече от две години да се въведе зелена зона. Предвидено е зоната да включва 450 места за паркиране на автомобили.

„И се надяваме да бъде приета, да започне процесът по въвеждането на тази зелена зона най-накрая", допълни Георги Илиев. След общественото обсъждане районната администрация ще внесе предложението за въвеждането на зелена зона в Столичния общински съвет. Кметът на район „Слатина" коментира, че очаква да дойдат повече хора на общественото обсъждане, поканени са експерти, представители на Центъра за градска мобилност.