Назад

Без скок на данъците в бюджета на София за 2021 г.


16.10.2020 г., с. 5

 

Без скок на данъците в бюджета на София за 2021 г.

 

Увеличение на данъците не се залага в бюджета на София за 2021 година. Това съобщи зам.-кметът по финанси на града Дончо Барбалов в ефира на БНТ.

Той обясни, че бюджетът за следващата година се очаква да бъде близък до 2019 година като нива. „Дори за 2020 година реалистичният сценарий е да достигнем приходите, които бяха заложени в бюджета за 2019 година. Бюджетът спрямо миналата година към края на септември е с 11 млн. лева по-малко приходи. Към края на годината очакваме да достигнем нивата от миналата година, които са около 700 милиона лева приходи от данъци и такси на общината“, заяви Барбалов.

Зам.-кметът уточни, че се работи по по-добра събираемост. „Правим възможното да помагаме на хората, които изпитват икономически трудности, чрез разсрочено плащане на данъците“, обясни Барбалов.

За капитаповата програма той заяви, че се прави анализ на тези обекти, които ще бъдат изпълнени тази година, и тези, които ще бъдат заложени следващата.

„Изключително важен е проектът за развитието на транспортната инфраструктура на града, където се надяваме работата да започне през следващата година“, посочи още Барбалов.