Назад

Бебе антилопа и камерунски козички се родиха в зоопарка

23.04.2020 г., стр. 10

Бебе антилопа се роди в Софийския зоопарк. Малкото вече е на месец.

“С голяма радост публикуваме първите снимки на малкото на антилопите кафяво личи, което се роди преди един месец в Софийския зоопарк. Тези грациозни, красиви африкански антилопи са много плахи и грижливо пазят рожбата си“, съобщават от зоопарка. Пролетта дойде и с нея се появиха и други първите бебета в Софийския зоопарк. По това време на годината се раждат малки в сектор „Тревопасни животни“.

Тази година на бял свят вече се появиха 3 муфлон-чета, 3 камерунски козички и 3 прасенца от вида огърличесто пекари. Животните се чувстват добре и растат под грижите на родителите си и на служителите на зоопарка. Предстои размножителният период на птиците. „Въпреки че поради пандемията с коронавируса COVID-19 Зоологическа градина - София, е временно затворена за посетители, ние всекидневно публикуваме на Фейсбук профила на зоопарка видеоклипове и информация за животните и техните гледачи.

Така се стремим да направим съпричастна публиката към това, което се случва в зоопарка, и сега, когато няма достъп до нас“, обясни директорът на зоопарка Добромир Бориславов.