Назад

"Паяк" дебне за коли нарушители


30.12.2020 г., с. 6

 

АВТОМОБИЛИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ КАЧВАТ ДО ВИСОКИТЕ ЧАСТИ ОТ 11 ДО 14 ЧАСА

"Паяк" дебне за коли нарушители

 

Директорът на Центъра за градска мобилност да осигури в празничните почивни дни автомобил за репатриране, разположен в центъра на кв. "Драгалевци“. Това нареди столичният кмет Йорданка Фандъкова. В заповедта се уточнява, че паякът ще действа при необходимост и съобразно зимната обстановка.

Забраняват качването на Витоша с коли от 11 до 14 часа в почивните дни в Природен парк „Витоша“ в следните участъци: от кв. „Бояна“ до Златните мостове и от кв. "Драгалевци“ до Щастливеца, пише още в заповедта. Забраната включва и превозни средства с животинска тяга. Изключение се прави само за електрическите велосипеди.

Възлагам на шефа на СДВР, началник-сектор „Общинска полиция“ при СДВР и директора на дирекция .Аварийна помощ и превенция“ да осъществяват контрол по спазване на разпореденото с настоящата заповед - да организират движението и паркирането на МПС/ППС в района на хижа "Алеко“ и местността Златни мостове, както и да оказват съдействие по отношение опазването на обществения ред, гласи заповедта на кмета.