Назад

Аварийни екипи дебнат за щети от силния вятър


30.12.2020 г., с. 3

 

Аварийни екипи дебнат за щети от силния вятър

 

Във връзка със силния вятър кметът на София Йорданка Фандъкова възложи вчера на аварийните екипи да извършат огледи и реагират на сигнали за последици от силния вятър в града, съобщиха от „Московска“ 33.

Екипите на Столичния инспекторат и почистващите фирми извършат огледи на място и предприемат действия по почистване, а „Зелена система“ проверява парковете и градските градини.

Шест екипа на дирекция .Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община бяха на терен и реагират на сигнали. Сутринта е имало няколко сигнала за паднали клони и откъртени строителни огради, отчитат от кметството. През нощта в понеделник срещу вторник екипите на Столичната пожарна са реагирали на 5 сигнала за паднали клони.

„Напомняме на гражданите да бъдат внимателни, както и да обезопасят незакрепени предмети от своите тераси. Собствениците на рекламно-информационни елементи да проверят билбордовете и съоръженията си, както и строителните фирми - огради и строителни скелета на своите обекти“, апелират от общината.