Назад

Колоездач № 1 със спукана гума

20.07.2020 г., с. 30

 

Колоездач № 1 със спукана гума

 

Най-добрите бегачи на България си дадоха среща на „Витоша летен фест“, организиран за шеста поредна година от фондацията „София - европейска столица на спорта“ и Столичната община. Фестивалът бе открит от Анатоли Илиев, зам.-председател на фондацията и член на Управителния борд на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта ACES Europe.

В планинското бягане по 14-километровия маршрут най-бърза бе звездата на българската атлетика в тези дисциплини Милица Мирчева.

Участничката в маратона на олимпиадата в Рио 2016 изпревари с минута и половина миналогодишната победителка Маринела Нинева. При мъжете шампион стана асът в кросовите бягания Йоло Николов, на 31 сек пред Димчо Мицов.

Големият фаворит при колоездачите оправда очакванията по 21-километрово трасе, наречено „Копитото“. Александър Алексиев отнесе конкуренцията с повече от 2 минути, въпреки че в третата (последна) обиколка остър камък разкъса задната му гума. Добрата предварителна подготовка и наличието на подръчни материали обаче му позволиха бързо сам да реагира и да завърши без голяма загуба на време.