Назад

Дизайнери магьосници със „Сребърния гвоздей“ на списание „Идеален дом“

03.07.2020 г., с. 31

 

Дизайнери магьосници със „Сребърния гвоздей“ на списание „Идеален дом“

 

Дизайнерите, които имат най-сложната роля в едно жилище - да направят от него уютен дом, се събраха на финала на 24-то издание на конкурса „Къща на годината“ в Английския двор на „София Тех парк“.

Отличниците на списание „Идеален дом“ за архитектура и вътрешен дизайн за 2019 г. представиха впечатляващи проекти и идеи, което затрудни силно журито и увеличи почти двойно броя на наградените.

„Интериорният дизайн е изключително сложна и често неблагодарна работа. Налага ви се да изтърпите капризи на клиенти, да застанете между мъжа и жената, за пердета, плочки, от 25 кв. метра искат от вас да направите огромен интериор. Възхищавам ви се!“. Така главният архитект на София Здравко Здравков описа труда на своите колеги. Над 100 от тях се събраха на церемонията, подкрепена от партньорите на „Идеален дом“ - „Филип Морис“, галерия „Нюанс“, „Главболгарстрой“, „Бългериън Пропъртис“ и Сатиричен театър „А. Константинов“, за да видят тенденциите в проектите на най-добрите.

Кметът на София Йорданка Фандъкова, архитект Здравков, архитект Любо Георгиев - ръководител на екипа на „Визия за София“, предадоха „Сребърния гвоздей“ - оригиналната награда, направена от художничката Невена Ваклинова на победителите в 4 категории.