Назад

5 бона глоба за драскач по НДК

07.04.2020 г., стр. 7

С акт за 5000 лева се сдоби драскач на графити, дръзнал в неделния следобед да пише със спрей по една от страничните фасади на НДК.

19-годишният младеж е заловен от служители на Общинската полиция, докато пишел със спрей името на известен сайт с порнографско съдържание. Веднага му е съставен акт за установяване на административно нарушение от бързо отзовали се на място дежурни инспектори от Столичния инспекторат.

Съгласно общинската Наредба за управление на отпадъците, поддържането и опазването на чистотата на територията на Столичната община, предвидените глоби за нерегламентирано драскане и рисуване са от 100 до 5000 лв. „С оглед циничния характер на деянието и то в условията на ситуация на въведено извънредно положение, ограничаващо безцелното движение на граждани на територията на СО. в случая Столичният инспекторат, ще наложи максимално предвидената санкция от 5000 лв. въпреки собственоръчно написаното в акта, разкаяние с текст: „Извинявам се за делата си“, от страна на провинилото се лице“, обясниха от инспектората.