Назад

3,7 млн. лв. за детски градини и школа в район „Витоша"

12.06.2019 г., стр. 5

Столичната община е инвестирала 3,7 млн. лв. в ремонт и строителството на нови детски градини и училища в район „Витоша".Това отчете кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира строителството на нова сграда към 37 ОДЗ .Вълшебство" в квартал „Павлово".

Със строящата се сграда в градината ще се отворят три нови групи и физкултурен салон. Фандъкова обясни, че проектът се финансира изцяло от общинския бюджет и възлиза на малко над 1 млн. лв. През лятото ще бъде ремонтирана и старата сграда на детската градина. „Образованието е ясен приоритет. Там, където има възможност, обособяваме терени и започваме инвестиции.

В „Манастирски ливади - Запад" вече работим по предоставянето на един голям терен от фонд „13 века България" на общината, за да можем да проектираме и изградим училище и детска градина. Този проект ще помогне изключително много на района както от гледна точка на места в детски градини, така и на места в училищата", посочи Фандъкова.

Кметът на столицата припомни, че за тази година средствата, които се влагат в образование, вече надхвърлят 80 млн. лв.

„Грижата за града минава през грижа за семействата и децата - най-важното за всяко семейство е къде и при какви условия се обучава и възпитава неговото дете", заключи Фандъкова.