Назад

29-годишен IT експерт е новият зам.-кмет по дигитализация на София

02.09.2020 г., с. 10
 

29-годишен IT експерт е новият зам.-кмет по дигитализация на София
 

ДАРИНКА ИЛИЕВА

IT експертът Генчо Керезов, който скоро ще навърши 30 г., е новият зам.-кмет на София по дигитализация. Той беше представен вчера от кмета Йорданка Фандъкова по време на проверката на строителството на Център за съвременно изкуство в бившата топлоцентрала на НДК. Постът се освободи, след като бившият зам.-кмет Владимир Данаилов оглави фонда на фондовете.

Керезов впечатлил Фандъкова по време на срещите й в предизборната кампания с представителите на IT сектора. Той е завършил „Международни икономически отношения" в София. Има специализации в европейски държави. Работил е в международна компания, в която отговарял за внедряването на дигитална система за управление на екип от 1000 души. У нас прави стартъп.

„Поставила съм му 3 важни задачи - да завърши до пролетта системата за електронен прием в първи клас, да изготви план за действие към стратегията за дигитализация на София още този месец и да сформира съвет с представителите на бизнеса, защото той отговаря и за иновациите и икономическото развитие", каза Фандъкова. Керезов увери, че ще работи общинските е-услуги да станат възможно най-удобни и лесни.

През есента на 2021 г. „Топлоцентралата" трябва да функционира като пространство за свободни артисти. Общината инвестира над 5 млн. лв., там ще има и резидентска програма за творци.