Назад

255 км улици с нов облик по времето на Фандъкова

15.05.2020 г., с. 6

 

255 км улици с нов облик по времето на Фандъкова

София наложила 6 мин. лв. глоби за калпави ремонти през 2019 г.

 

Отпушват движението по бул. „България“ от днес

 

МАРИЯ НИНОВА

Столичната община е наложила над 6 млн. лв. глоби на фирми, ремонтиращи участъци в града, през изминалата година. Това съобщи шефът на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет Малина Едрева. По думите й санкциите от страна на общината не са политика от последните години. Тя посочи и няколко конкретни глоби, които е наложило кметството.

„През 2012 г. санкцията, наложена за ремонт на кръстовището на булевардите "Д. Ляпчев“ и "Д. Сахаров“, е 440 000 лева. Сега за ремонта на „Граф Игнатиев “ наказателната сума надхвърля 500 000 лева, а гаранцията от 8 години за корекции за сметка на фирмата остава. Кметът Фандъкова прекрати договора с изпълнителя Джи Пи Груп и проектанта "Архитектурно студио А.Д.А“, припомни Едрева и допълни, че това показва, че който не работи по правилата, носи и ще носи отговорност. Всеки строител знае, че кметът Фандъкова налага най-големите санкции, преди да подпише договор за работа, обяви тя. Едрева изтъкна, че при управлението на Фандъкова и ГЕРБ в София са ремонтирани 255 км основни улици и булеварди, 230 км нови тротоари, 5 кръстовища на две нива, 7 пробива, 148 основно възстановени моста, както и интензивното изграждане и разширение на метрото. „Това са огромни усилия и часове работа на стотици хора. Ето защо всяко паве, което не е положено както трябва, всяка настилка, която не е поправена както трябва, всеки бордюр, който не е на мястото си, всяко осветление, което е пренебрегнато при изпълнението на всеки отделен обект, е важно за нас, които живеем в града, за нас, които работим за него“, коментира Едрева.

Междувременно Фандъкова съобщи за приключването на ремонта на бул. „България“ в участъка от бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Тодор Каблешков“ и от днес движението на автомобили там се възстановява.

Продължава обаче изграждането на тротоарите и велоалеята.

Платното в посока центъра ще бъде ремонтирано през август, когато се очаква по-слаб трафик.

„От петък продължаваме с рехабилитацията в участък от Околовръстния път до моста над р. Бояна“, съобщи още кметът.

 

Издават бележки за застрахователите за разтопения асфалт в „Подуяне“

Във връзка с разтопения битум на част от улиците на територията на „Подуяне“ районната администрация издава служебни бележки, които да послужат пред застрахователите, съобщиха оттам.

С тях може да се удостовери, че на територията на района е имало проблемни пътни участъци, довели до щети по автомобили. Служебните бележки се получават веднага в деловодството на районна администрация „Подуяне“ на адрес София, жк „Суха река“, ул. „Плакалница“ 51. Ръководството на администрацията проведе разговори с представители на застрахователните дружества. От тях стана ясно, че повечето дружества изплащат щети, причинени от разтопения битум. Останалите издават документ за стойност на щетата, който може да се предоставя в Столичната община.