Назад

200 глобени за паркиране на трева в София

03.11.2020 г., с. 5

 

ЗА МЕСЕЦ:

200 глобени за паркиране на трева в София

 

203 шофьора в София са глобени с фиш за неправилно паркиране в зелени площи през октомври, съобщиха от Столичния инспекторат. Съставени са 255 констативни протокола, а 160 моторни превозни средства са преместени принудително на специализиран паркинг.

Най-много нарушители за месеца са констатирани в районите „Студентски", „Триадица" и „Слатина". От понеделник и служителите на Центъра за градска мобилност започнаха да налагат санкции на неправилно паркирали автомобили извън синя и зелена зона. За целта те ходят с таблет и принтер и на място отпечатват глобата, която се залепва за предното стъклото на автомобила, паркиран в нарушение.

В доказателство контролиращите правят снимков материал, който доказва извършеното нарушение. А санкцията ще е между 20 и 200 лева в зависимост от нарушението. Залепеният стикер е доказателство, че водачът вече има глоба и следва да я заплати в указания срок. За да няма оправдания, че стикерът е скъсан или не е видян, нарушителят ще получава фиша си и по пощата. Важен факт е, че тези глоби няма да се обжалват, а също така нямат и давност.