Назад

20 млн. лв. повече в бюджета на София

24.01.2020 г., стр.6

Мария Нинова

Внесеният в Столичния общински съвет (СОС) проектобюджет на София за 2020 г. е в размер 1,722 млрд. лв., което е с 20 млн. лв. повече спрямо обсъжданото през последните седмици. Това съобщи зам.-кметът по финанси на града Дончо Барбалов. Следващата седмица започва обсъждането на финансовата рамка и в комисиите в СОС.

Барбалов обяви, че основните акценти в бюджета за тази година са инфраструктура и екология. Капиталовата програма е в размер на 475 млн. лв., с 4 млн. лв. повече спрямо варианта, който беше представян до този момент. „Част от увеличението е за преходни обекти от 2019 г., защото до последния момент в края на всяка година се работи по изпълнение, разплащания и оценка на обектите, които не са приключили през предходната година“, каза зам.-кметът.

От оперативни програми се очакват 261 млн.лв., собствените приходи са 214 млн. лв. За завършване на третата линия на метрото и модернизацията на градския транспорт са предвидени 213 млн. лв. Над 35 млн. лв. отиват за чистота на въздуха и управление на отпадъците.