Назад

2,5 млн. лева за летни ремонти на училища и градини в София

24.06.2020 г., с. 7

 

2,5 млн. лева за летни ремонти на училища и градини в София

 

С 2,5 млн. лева ще се направят летни ремонти на училища и детски градини в София. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери как върви строежът на нова сграда към детска градина в „Красно село".

Парите ще бъдат отделени от приватизационния фонд на общината. Обжалване на решение на СОС бави създаването на ръководния орган на фонда. 12 районни кметове ще започнат процедурите за избор на изпълнители на ремонтите, а веднага щом фондът заработи, ще се гласуват парите, които вече са налични, категорична бе Фандъкова.

Около 1500 от незаетите места за децата с хронични заболявания и СОП пък ще бъдат освободени за класиране наесен. До края на годината се очаква да са готови нови детски градини и така да се освободят още 500 места, обясни зам.-кметът по образование доц. Тодор Чобанов. Той не изключи възможността и критерият за уседналост за прием в детска градина или училище да е по град, а не по район. „Общинските съветници са много активни по темата. Не изключвам този сценарий. Това решение е и политическо", каза още той. Припомни, че според закона детето трябва да посещава училище или градина, което е близо до жилището му.