Назад

171. ОУ в Нови Искър с идея за безопасни часове


31.03.2021 г., с. 10

 

171. ОУ в Нови Искър с идея за безопасни часове

Класни стаи на открито посрещат учениците

Беседки в двора на даскалото

 

Новите класни стаи в 171. Основно училище "Стоил Попов" в Нови Искър ще са дървени беседки на открито в двора. Те ще посрещнат възпитаниците на столичното училище след възстановяване на присъствено обучение, съобщиха от градската управа.

Класните стаи на открито ще дадат възможност да се провеждат учебни занятия навън, когато времето позволява и децата и учителите да се чувстват добре, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която се запозна с направеното в 171. ОУ в присъствието на кмета на Нови Искър Даниела Райчева.

Местата за сядане са оформени в отделни дървени беседки. Инициативата е реализирана по проект на училищното ръководство, посочи директорът г-жа Канелия Костова. Училище е едно от най-старите в града, има 157-годишна история и в него в момента учат 256 деца.

През последните 4 години то работи с пълен капацитет, учениците се увеличават непрекъснато, каза също директора на 171. ОУ. След изграждането на новата столова с кухня, както и цялостната подмяна на покрива на помощната сграда, направени със средства от Столичната община, нарасна и броят на учениците с близо 60 деца. Сред бъдещите планове на ръководството е да се изгради и съвременна STEAM среда.