Назад

16 столични школа работят по проект „Училище в облак“

30.10.2020 г., с. 6

16 столични школа работят по проект „Училище в облак“

 

Столичната община ще финансира 16 училища в София, които от втория срок ще използват дигитални технологии в образователния процес. Проектът „Училище в облак“ ще обхване 29 паралелки, 208 учители и 714 ученици. За обучението на учителите, което стартира през ноември, общината е отпуснала 100 000 лв. Проектът е съвместна инициатива на Столичната община, РУО - София и Център за творческо обучение. Втора английска езикова гимназия е първото Google референтно училище в столицата.

“Референтно училище“ е световна програма на Google за учебни заведения, които подобряват учебния процес чрез дигитални технологии. За да станат част от нея, училищата покриват определени критерии. Втора английска езикова гимназия е второто Google референто училище в Централна и Източна Европа, а първото е Езикова гимназия “Иван Вазов“ в Пловдив.

„Пандемията прави въвеждането на дигитални умения не само необходимост, но и гаранция за устойчивост и дори въпрос на оцеляване на образователната система в тази ситуация“, коментира кметът Йорданка Фандъкова.