Назад

„Зелени коридори" в паркове и молове в София


06.07.2021 г., с. 9

 

„Зелени коридори" в паркове и молове в София

Над 7000 души ваксинирани в мобилните пунктове

В търговските центрове работят от 13 до 18 ч.

Инициативата върви от края на май

 

Общо 7141 души са се имунизирали срещу COVID-19 досега в мобилните пунктове в паркове и молове, които разкри Столичната община. Инициативата стартира в края на май, а първите места, където столичани и гостите на града можеха да си поставят някоя от одобрените в ЕС ваксини срещу коронавируса, бяха Борисовата градина и Южния парк.

Имунизациите се правят от екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове, а организацията се извършва от екипи на дирекциите „Здравеопазване" и „Аварийна помощ и превенция" на Столична община, напомнят от градската управа.

Общо 984 души се ваксинираха в изнесените пунктове на Столична община и Столичната РЗИ през последния уикенд. През двата почивни дни „зелените коридори" за имунизация срещу COVID-19 в Културния дом в ж.к. „Дружба" и в читалище „Асен Златаров" в кв. „Христо Ботев", работеха от 9:00 до 16:00 ч., а в трите пункта в моловете: „Парадайс", „Сердика център" и „Ринг мол" - от 13:00 ч до 18:00 ч.

Предишния уикенд имунизараните бяха общо 1276. Според статистиката на общината, която се представя всяка седмица, по-голяма част от хората са минали през пунктовете в парковете, докато в големите търговски центрове „зелените коридори" все още набират популярност. Една от причините вероятно е хубавото време и фактът, че през почивните дни хората предпочитат да са навън сред природата.