Назад

„Св. св. Кирил и Методий" за 107-о 0У, почитат го президент и премиер

21.03.2019 г., стр. 22

С президентски указ едно от елитните училища в София и страната -107-о ОУ „Хан Крум", бе удостоено с плакет „Св. св. Кирил и Методий".

Новината съобщи на тържественото честване на 85-ата годишнина на училището директорът Данко Калапиш. А поколения негови възпитаници аплодираха своите любими преподаватели и талантливите изпълнения на настоящите ученици на концерта за годишнината в препълнената тържествена зала на УАСГ.

В емоционален поздравителен адрес премиерът Бойко Борисов пожелава на учители и деца все така високо да държат летвата. Малките математици на 107-о училище са призьори във всички столични и национални състезания, носители на медали и от международни турнири.

Десетилетно е сътрудничеството на „Хан Крум" с Националната природо-математическа гимназия. Неслучайно сте сред най-желаните училища в страната, обърна се в адреса и президентът Румен Радев. Поздравления отправиха още председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на район „Лозенец" Любомир Дреков, шефката на регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева, много училищни директори.