Назад

"София моно" в парка на Военната академия

17.06.2020 г., с. 13

"София моно" в парка на Военната академия

Десет спектакъла са включени в афиша на десетото издание на фестивала, който се открива с концерт

Десетото юбилейно издание на “София моно” ще се състои от 18 до 30 юни в парка на Военната академия с участието на Виктор Калев, Мариус Куркински, Захари Бахаров, Камен Донев и още любими актьори. Фестивалът се организира от продуцентска къща “Артишок”, а при провеждането му ще бъдат спазени всички законови мерки и препоръки във връзка с превенцията и борбата срещу КОВИД-19. Началният час на представленията е 21. “София моно” е част от календара на културните събития на Столичната община за 2020 г.

Акустичен концерт с песни - “Три китари в парка”, с участието на Стефан Вълдобрев, Иван Лечев и Мирослав Иванов ще открие събитието на 18 юни.

Театралната програма започва на 20 юни с “Черното пиле” на Мариус Куркински, който обединява три разказа на Хайтов - “Мерак”, “Пазачът на овесената нива” и “Черното пиле”.

Едно от топ представленията на сезона - “Чамкория” с участието на Захари Бахаров, под режисурата на Явор Гърдев, ще видим на 21 юни. Следващата вечер е ред на изключително забавната комедия “Аз, досадникът” с участието на Мариан Бачев и Александър Кадиев. Наемен убиец и самоубиец - в две съседни хотелски стаи...

Знаковите спектакли на Камен Донев - “Възгледите на един учител за народното творчество” и “Възгледите на един учител за всеобщата просвета”, може да се видят на 24 и 25 юни.

“Грамофонът” - по идея и разкази от живота на Виктор Калев, е в програмата за 26 юни. На 27-и ще има нова среща с Мариус Куркински - този път с юбилейния му сборен моноспектакъл “Мариус 50”.

“Изневери в повече” с участието на Христо Гърбов, Албена Михова, Евгени Будинов, Стела Ганчева, Тихомир Благоев може да гледаме на 28 юни. А Герасим Георгиев-Геро, Малин Кръстев, Василена Атанасова, Христина Караиванова и Атанас Чопов ще разиграят “Стриптийз покер” на 29-и. В последния ден на фестивала ще бъде представен спектакълът на Теди Москов, вдъхновен от филма на Еторе Скола “Обичахме се толкова много” - “Аз обичам, ти обичаш, тя обича”.