Назад

„Сини“ фенове събраха 19 589 лв. за паметника на Гунди

27.10.2020 г., с. 32

 

„Сини“ фенове събраха 19 589 лв. за паметника на Гунди

 

Феновете на Левски събраха нови 3780 лева за построяването на паметника на клубната легенда Георги Аспарухов по време на благотворителен турнир през уикенда. Така общата сума вече е 19 587 лв.

Поредната инициатива беше организирана от Levski Family и фенклуб „Редута“ в памет на Георги Печов и в подкрепа на кампанията по изграждането на бюст-паметник на Гунди. Той ще е срещу родната му къща в столичния квартал „Редута“. Участие в турнира взеха 30 отбора, а дистанционно, само с такса участие, се включиха още 6. Всички над 350 участници и гости се забавляваха както подобава на левскари. Към дарената от тях сума, включително такси участие, приходи от закупени артикули и пари в урната, от 3780 лв. се добавят и 2335 лв. от онлайн търговете на страницата на „Редута“ във Фейсбук.

Достигналите до полуфиналите отбори бяха изключително равностойни, като в единия след множество обрати, майсторски отигра-вания, греди и красиви голове Futsal club Levski победи София Запад с 5:3, а в другия победителят от последния турнир Контра Шпиц за Гунди отстрани силния отбор на SS Team след 2:1. Малкият финал се реши след изпълнения на по 7 дузпи, като София Запад заслужи почетното трето място. Финалът бе повторение на този от последния организиран на Спортен Комплекс Greensport турнир и бе невероятно оспорван. Той отново завърши с реми, а след изпълнението на дузпи този път Futsal club Levski се реваншира за предишната си загуба и грабна купата за първо място. Приза за най-атрактивен участник взе отборът на HD BOYS, записал победа в групите с рекордния резултат 12:0. Специална благодарствена грамота за безвъзмездното й участие бе връчена на Таня Малинова, един от реферите на турнира.